14 Mart 2012 Çarşamba

WordPress.com veya WordPress.org Farkları


Herkes wordpress.com ile wordpress .org arasında ne fark olduğunu fazlaca bilmezler.Ama önemli bir ayrıntıdır aralarındaki farklar.Şimdi gelelim bu farkların neler olduğuna ?

WordPress.org farkları


WordPress.org ücretsiz bir blog yazılımıdır. WordPress.org ile, temalar ve eklentiler kurabilir, reklamlar yönetebilir, veritabanı düzenleyebilir ve hatta PHP kaynak kodunu değiştirebilirsiniz. Tüm bu işlemler için adresiniz WordPress.org yazılımıdır. Herkes bu yazılımı ücretsiz olarak indirebilir ancak çalıştırmak için bir web sunucusuna yüklemeniz gerekmektedir. Web sunucuları genellikle ücretsiz değildir. Kendi WordPress yazılımınızı barındırmak eğlenceli ve ödüllendirici olabilir; ancak aynı zamanda bir blogger olarak size tam sorumluluk doğurur. Eğer web sunucunuzu idare edemezseniz, tüm blogunuzu kaybedebilirsiniz.WordPress.org' un en önemli farkı ise sınırsız tema ve eklenti desteği vardır.WordPress.com'da bu sınırlıdır ve sınırsız yapmak için premium üyelik satın almanız gerekmektedir.


Ayrıca wordpress.org ücretsiz olarak ektiler,temalar,türkçe destek sistemini vs. çoğu şeyi ücretsiz olarak alabilirsiniz.


Gelelim WordPress.com farklarına


WordPress.com ücretsiz olarak web barındırması sağlayan ve kullanıcılara wpkitabi.wordpress.com şeklinde blog
hizmeti sunan web sitesidir.Yani host ve domain hazır olarak WordPress.com üzerinden blog kurmuş oluyoruz.WordPress.com 'un WordPress.org'dan farkı hazır bir site içerisine hiç uğraşmadan blog yazılarınızı direk olarak paylaşmanızı sağlıyan sitedir.Ayrıca ekstra ziyaretci kazanma özelliğide vardır.Paylaştığınız yazılar
WordPress.com 'da paylaşılarak hit kazanmanızıda arttırmış olur.

0 yorum:

Yorum Gönder